Video

Alleen nog resten puin over van woonboerderij in Nistelrode: ‘Moet op zoek naar ander huis’

24 februari 2018 om 11:26
nl
Waar vrijdag nog een mooie woonboerderij stond, zijn zaterdagmorgen alleen nog resten puin zichtbaar. Het huis aan de Delst in Nistelrode werd vrijdagavond verwoest door een felle brand. Bij daglicht is de enorme schade goed te zien.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

Aan de zijkant van de woonboerderij hangt zaterdagochtend nog een wit raampje en een groen luikje. Maar verder zie je maar weinig terug van de grote villa die er vrijdag nog stond. Bakstenen, puin en zwartgeblakerde houten balken liggen verspreid over het perceel.

Mensen komen af en aan om een glimp op te vangen van de heftige situatie. Een man geeft aan dat hij twintig jaar in het pand heeft gewoond. "Dit is alles wat ik nog heb", zegt hij terwijl hij op zijn kleding wijst. "Ik zal dus nu op zoek moeten naar een ander huis."

Grote vlammenzee
De brand brak vrijdagavond rond zeven uur uit. Het vuur ontstond in het rieten dak, dat al snel veranderde in een grote vlammenzee.

De brandweer van Nistelrode kreeg hulp van de korpsen uit Heesch, Oss, Schaijk en Uden. Maar die konden niet voorkomen dat de woning tot aan de grond toe zou afbranden.

Wachten op privacy instellingen...


Levensgevaarlijke combinatie
De combinatie van droog weer, vorst en een koude oostenwind zorgen ervoor dat rieten daken helemaal zijn uitgedroogd, laat een verzekeraar weten. Het stoken van een houtkachel of open haard kan dan zorgen voor zeer gevaarlijke omstandigheden.

De situatie zou vergelijkbaar zijn met 2013. Toen gingen er op één dag ruim tien woningen in vlammen op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!