Eén van de verdachten huurmoord Pistone vrijgesproken

21 november 2016 om 15:58 • Aangepast 21 november 2020 om 05:52
nl
Het gerechtshof in Den Bosch heeft één van de verdachten van de moord op Ernesto Pistone vrijgesproken. De Eindhovense geliefde van crimineel Ernest Pistone werd veroordeeld tot 18 jaar cel. Volgens het hof is zij het brein achter de moord.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke
Wachten op privacy instellingen...

Ernesto Pistone werd voor de Eindhovense woning van de vrouw doodgeschoten. Dat gebeurde op 27 februari 2014.

Wachten op privacy instellingen...

Eerder veroordeelde de rechtbank Toos van V. ook al voor het doden van haar partner Ernesto, een bekende in het criminele circuit. Zij kreeg toen ook 18 jaar cel opgelegd.

Wachten op privacy instellingen...

Opdrachtgever van een huurmoordVolgens justitie is Toos van V. de opdrachtgever van een huurmoord. Zij zou haar geheime minnaar opdracht hebben gegeven om een einde aan het leven te maken van Ernesto Pistone. Minnaar Jeffrey E. schakelde vervolgens twee Turkse huurmoordenaars in.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens justitie was de liquidatie 'doordacht, planmatig en doeltreffend uitgevoerd inclusief voorverkenningen en proefschieten'. Ernesto Pistone is 'in koelen bloede, meerdere malen, van dichtbij neergeschoten' aldus de rechtbank.
Ook de minnaar kreeg twee jaar minder cel op gelegd dan de rechtbank eerder deed. Hij kreeg 16 jaar cel. De schutter kreeg 18 jaar en dat is een jaar minder dan de rechtbank eerder oplegde.
GeldDe geliefde van Pistone zou volgens justitie een levensverzekering van 250.000 euro hebben afgesloten voor haar partner bij uitvaartverzorger DELA. Die verzekering zou ze hebben afgesloten met een valse handtekening van Pistone.

Wachten op privacy instellingen...

Omdat DELA fraude vermoedde, keerde de verzekering niet uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.