Video

‘Waar moet je nu nog zoeken?’ Nog steeds geen spoor van Marc de Bonte

21 november 2016 om 13:58
nl
Familie en vrienden van de vermiste Marc de Bonte zijn ten einde raad. Dit weekend werd er bij een gemaal en in de bossen bij Best gezocht naar de Belgische kickbokser. Maar er werd geen spoor van hem gevonden. Schoonvader René de Laat: “We weten niet meer waar we nog moeten zoeken. Alle gebieden waar Marc zou kunnen zijn, zijn nu uitgekamd. Van Bladel tot Turnhout. Wij weten het ook niet meer.”
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

LEES OOK: Schoonfamilie zoekt uitgeput door naar vermiste Marc de Bonte, nu in bos bij Best
Met zijn dochter Marly, de vriendin van Marc, doorzocht hij dit weekend de bossen rond Best. Ze zochten vooral bij de vennetjes, want een paragnost heeft Marc in verband gebracht met het water. Maar hij werd daar niet gevonden. Mary: "Ik leef in een waas. Ik ben verdoofd. Elke dag probeer ik een actieplan te maken om hem te vinden."      
Marc de Bonte (26) verdween in de nacht van 4 op 5 november. Hij vertrok vanuit Turnhout om naar zijn vriendin Marly de Laat in Best te gaan. Maar daar kwam hij nooit aan. Zijn auto, een zwarte Renault Clio, werd gevonden in de Wilhelminakanaalstraat.
LEES OOK: Zoon (10) kickbokstrainer over Marc de Bonte: 'Ik mis mijn grote broer'
Onzekerheid is slopend “We zitten nu al meer dan twee weken in onzekerheid. Dat we nog steeds geen idee hebben waar Marc is en wat er met hem gebeurd is, dat is slopend”. Morgen besteedt het VTM programma Faroek aandacht aan de vermissing. Marly, haar ouders, de ouders van Marc en een goede vriend van Marc zijn in het programma te zien. Eerder was de vermissing van Marc de Bonte ook in Opsporing Verzocht te zien. Er kwamen toen achttien tips binnen, maar concrete tips zaten daar niet bij.  
Shirts Hoewel ze niet meer weten waar ze moeten zoeken, geven de familie en de vrienden van Marc niet op. Zijn Belgische vrienden hebben shirts gemaakt. Voorop staat een grote foto van Marc. Op de achterkant staat ‘help ons Marc te vinden’ en het telefoonnummer van de politie. In België lopen mensen daar al mee rond. René en Marly de Laat hebben nu ook een doos shirts thuis staan. Ze hopen dat zoveel mogelijk mensen de shirts gaan dragen, bijvoorbeeld op festivals en evenementen. Marly: "Ik hoop dat dit helpt om de vermissing van Marc onder de aandacht te houden."
Ook vragen ze mensen die met hun hond in het bos wandelen om mee uit te kijken naar Marc en op te letten of hun hond ergens op aan slaat. Want ze geven niet op. Marly: “Dat hij nog niet gevonden is geeft ons hoop. Zolang het tegendeel niet bewezen is gaan we er vanuit dat hij in leven is. Daar moeten wij kracht uit putten."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.