Supporters FC Oss boos over politieoptreden bij Achilles '29: 'Overdreven reactie op incidentje'

21 november 2016 om 16:49 • Aangepast 21 november 2020 om 05:52
nl
Supporters van FC Oss zijn allerminst te spreken over het optreden van de politie tijdens de wedstrijd tegen Achilles ’29. De Mobiele Eenheid (ME) stond onder meer met wapenstokken en schilden voor het uitvak.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Volgens supportersvereniging De Trouwe Oss ontstonden de problemen voor de wedstrijd al. Een groep van tachtig fans was vrijdag aan het eind van de middag in Groesbeek gearriveerd. Toen die supporters het stadion van Achilles '29 wilden betreden, werden ze bij de tweede kaartcontrole opgehouden door stewards.  
Gebakkelei"Het uitvak werd afgesloten voor ongeveer zestig fans die nog buiten stonden. Er ontstond een opstootje waarbij de Osse stewards, de Osse politie en een aantal supporters de boel wisten te sussen. Na een minuut bakkeleien kon alsnog iedereen naar binnen", schrijft de supportersvereniging op Facebook.
ZIE OOK: Rellen bij FC Oss - Achilles'29: steward mishandeld, agent geslagen
"Tot ieders verbazing verzamelde zich tegen het eind van de wedstrijd een politiemacht voor ons vak en bij de uitgang. Er volgde een ophoudprocedure waarbij de busreizigers als eerste mochten vertrekken. Volgens een agent was deze in onze ogen buitenproportionele actie te wijten aan het feit dat een politieagent een klap zou hebben gekregen tijdens het incidentje voor de wedstrijd."
'Brevet van onvermogen'De bus met supporters werd vervolgens onder begeleiding van de politie naar Oss gebracht. "Al met al een pijnlijk brevet van onvermogen van de politie die een situatie helemaal verkeerd inschat en op basis van angstige vermoedens zichzelf te kijk zet."
FC Oss won de belangrijke degradatiekraker met 1-2.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.