Rob van Daal overweegt 'Oh Sylvana' terug te trekken vanwege commotie

21 november 2016 om 17:46
Rob van Daal, de zanger uit Etten-Leur die het liedje 'Oh Sylvana' heeft uitgebracht, denkt erover het nummer terug te trekken. Dat doet hij nadat er enorm veel commotie over het liedje is ontstaan. De politieke partij DENK wil overleg over de veiligheid van Sylvana Simons. De Gebroeders Ko, die het liedje hebben geschreven zijn woedend over de beschuldiging dat het liedje over Sylvana Simons gaat.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

Volgens de schrijvers van het liedje, de Gebroeders Ko, lag het liedje al maanden op de plank voor de Duitse markt. Volgens hen moet niet de schrijver of de zanger van het liedje worden aangepakt, maar de maker van de verderfelijke Youtubefilmpjes.
ZIE OOK: Overleg over veiligheid Sylvana Simons na bewerkte video ‘Oh Sylvana’
Niemand kwetsen"Ik wil niemand kwetsen", zegt Van Daal, "en al helemaal niet beledigen." Ton Koopmans, een van de Gebroeders Ko, heeft het er helemaal mee gehad. "Sylvana rijmt nou eenmaal goed, het is gewoon een carnavalsliedje."
"Jammer dat er aandacht is voor dit liedje en niet voor die honderdduizend platen die wij hebben verkocht", zegt Koopmans met woede in zijn stem.
DiscriminatieOndertussen wordt er ook een klacht ingediend bij het bureau Discriminatiezaken. Een Haags gemeenteraadslid deed dit omdat ze de beelden rascistisch vindt. Van Daal en de gebroeders Ko snappen daar niets van. "Het is een gewoon carnavalsliedje", blijven ze maar herhalen.
Carnaval onwaardig Volgens andere liedjesschrijvers heeft het liedje Oh Sylvana niets met carnaval te maken. "Carnaval is een feest van verbroedering. Dit liedje draagt daar niet aan bij", zegt liedjesschrijver Huub van Macklenberg.

Wachten op privacy instellingen...