Tim van Rijthoven debuteert op ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam

21 november 2016 om 16:50
nl
Tim van Rijthoven maakt in februari volgend jaar zijn debuut op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Het 19-jarige tennistalent uit Roosendaal heeft een wildcard ontvangen.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

"Tim heeft het afgelopen seizoen flinke progressie geboekt en onder meer Davis Cup gespeeld. Nu kan hij weer een volgende stap gaan maken", vertelt toernooidirecteur Richard Krajicek. "Voor Tim is het een gelegenheid om tegen spelers als Nadal of Wawrinka uit te komen."
Van Rijthoven is de huidige nummer 336 van de ATP Rankings. Het toernooi vindt plaats van 13 tot en met 19 februari in Ahoy.
Top tienNaast Van Rijthoven doet van de Nederlandse tennissers ook Robin Haase mee. Krajicek strikte eerder meerdere spelers uit de mondiale top tien. Dat zijn de Zwitser Stan Wawrinka (4e), de Kroaat Marin Cilic (6e), de Oostenrijker Dominic Thiem (8e), de Spanjaard Rafael Nadal (9e) en de Tsjech Tomas Berdcyh (10e).
Van Rijthoven debuteerde in augustus op de ATP Tour. De Roosendaler werd toen als 'lucky loser' toegelaten tot het hoofdtoernooi van Winston Salem en verloor in de eerste ronde van de Tsjech Jiri Vesely. In september maakte Van Rijthoven deel uit van het Nederlandse team dat in de Daviscup met 5-0 van Zweden won.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.