Politie haalt honden uit kraakpand en brengt ze onder bij andere krakers

21 november 2016 om 22:58 • Aangepast 21 november 2020 om 05:51
nl
De politie in Eindhoven heeft bij de ontruiming van een kraakpand drie honden meegenomen. Hun baasjes, vier krakers, zijn opgepakt. Alleen de honden werden niet in beslag genomen, maar op de achterbank van een politieauto naar een ander kraakpand gebracht.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

De vier krakers hadden een flinke bende gemaakt van het huis in de Eindhovense buurt Elzent, zegt de politie op Facebook. Het lag vol bier, etensresten en matrassen.
Sloten vervangenDe krakers hadden er al hun eigen plekje van gemaakt. vervingen zelfs de sloten, zodat de nieuwe eigenaar van het gebouw er niet in kon. Maar die wilde graag verbouwen en zag geen andere weg dan de politie te bellen.
Pas toen agenten voor de deur stonden, deed een van de krakers open. De politie beschrijft hem als een 'onfris persoon'. Nadat hij was opgepakt, ging een hondengeleider bewapend met schilden naar binnen.
PoesliefMaar zo'n zware beveiliging bleek helemaal niet nodig. De beestjes waren poeslief en wilden alleen maar geaaid worden. De drie krakers binnen werden opgepakt, en ook de hondjes moesten het huis uit. Maar omdat ze zo goed verzorgd werden, zijn ze naar een ander kraakpand gebracht. Daar mogen ze blijven tot hun baasjes weer op vrije voeten zijn. Voorlopig zitten zij nog vast, in afwachting van een onderzoek.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.