Jong PSV wint op de valreep van De Graafschap in bloedeloze wedstrijd

21 november 2016 om 22:52
Jong PSV heeft maandagavond op de valreep van De Graafschap gewonnen. In een slechte wedstrijd scoorde Pablo Rosario in de 88e minuut het enige doelpunt.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Elzendoorn Bart

Jong PSV kreeg via Rosario in de vierde minuut een grote kans. Jozefzoon legde de bal breed, waarna Rosario op de benen van doelman Bednarek schoot.
Kansen De GraafschapDe wedstrijd kende vervolgens tot de 30e minuut geen hoogtepunten. Jong PSV controleerde het spel, tot De Graafschap na een half uur spelen dreigend was via Parzyszek. De Wijs kon echter op tijd ingrijpen. Kort daarna moest Jurjus handelend optreden op een inzet van Straalman.
De Graafschap drukte door en kreeg opnieuw via Parzyszek een goede kans. Zijn kopbal werd stijlvol gekeerd door Jurjus. Op slag van rust was de spits weer gevaarlijk, maar zijn inzet werd gekraakt door Van Vlerken.
Gezapige tweede helftDirect na de rust liet Jong PSV zich weer eens zien voor het doel van Bednarek. De doelman van De Graafschap kon ternauwernood redding brengen op een schot van Rosario.
Beide ploegen maakten er in de tweede helft alles behalve een spektakelstuk van. Het was bij vlagen inspiratieloos. Bij Jong PSV kwam onder meer spits Lammers niet in het stuk voor. De Graafschap kreeg pas in de 79e minuut de eerste kans in de tweede helft. Invaller El Jebli probeerde het van afstand, maar zijn schot ging naast.
De wedstrijd leek in een bloedeloze 0-0 te eindigen, tot de gevaarlijkste man van PSV toesloeg. Rosario kopte in de 88e minuut de bal achter Bednarek.