Portugese media: 'Verdachte in zaak vermiste meiden vrijgelaten'

21 november 2016 om 23:14
nl
De man die in Portugal vast zat in verband met de vermissing van de twee meiden Femke en Sam uit Bergen op Zoom, is weer vrij. Dat melden Portugese media. Het Openbaar Ministerie in Nederland was maandagavond nog niet officieel op de hoogte gebracht van de vrijlating en ziet de man nog steeds als verdachte.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Volgens de rechter-commissaris in Portugal had de man de meisjes in Albufeira ontmoet en heeft hij toen direct de autoriteiten gewaarschuwd, schrijven Portugese media. Justitie in Nederland had bij Portugal juist een uitleveringsverzoek gedaan.
De man was samen met de 16-jarige meiden in Albufeira. Getuigen, onder andere in het hostel van de meiden, belden de politie. Daarna konden Sam en Femke worden herenigd met hun vaders. De man, een 34-jarige Nederlander, werd in het bijzijn van de meiden gearresteerd. Nederland had een internationaal opsporingsverzoek naar hem uitgedaan.
Maar volgens de rechter-commissaris in Portugal heeft de man mogelijk juist geholpen bij de opsporing van de meiden. Hij zou, een dag voor de meiden werden gevonden door de politie, de autoriteiten in Albufeira hebben gewaarschuwd. Dat deed hij naar eigen zeggen direct nadat nadat hij de meiden had ontmoet.
Nog steeds verdachteBij het OM komt de vrijlating als een verrassing. Portugal heeft Nederland vooraf niet op de hoogte gebracht. "Wij zien hem nog steeds als verdachte", zegt een woordvoerder. Hij wordt verdacht van het onttrekken van twee minderjarigen uit de ouderlijke macht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.