Video

Knuffelen met drones tijdens MediaLab Festival in Breda

22 november 2016 om 08:59
nl
Honderden kinderen gaan dinsdag in Breda werken in hun klas van de toekomst. De leerlingen programmeren robots, knuffelen met drones en denken na over een toekomst vol technologie.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

Hoe zou de wereld eruit zien als drones normaal worden in het straatbeeld? Dat is een van de vragen die centraal staan tijdens het MediaLab Festival. Kinderen mogen bedenken wat ze zelf met hun drone zouden doen. "Ermee knuffelen of juist een drone als snoepjesmachine. Kinderen komen met heel originele ideeën", zegt projectleider Ingrid de Jong van het Cinekid Festival Media Lab.
Robot programmerenOok wordt gewerkt met een zogeheten quick-bot, een kleine robot die de kinderen mogen programmeren. "Media en technologie ontwikkelen zich snel, dus het is belangrijk om kinderen er op jonge leeftijd mee kennis te laten maken", vertelt Ingrid de Jong. "Kinderen van groep vijf tot en met acht laten we daarom hier kennismaken met allerlei technieken en media."
Eerder was er in Eindhoven ook een klaslokaal van de toekomst en maakten vijfhonderd basisschoolleerlingen kennis met technologie.
Populair is het maken van je eigen virtual reality bril. Slechts met wat hout en schroefjes. Met behulp van de gsm, wordt het een virtual reality bril. "Het feit dat je dit zelf kunt maken, betekent dat iedereen met de moderne technologie aan de slag kan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.