Ad van den Hurk aangeslagen na uitspraak tegen Jos de G., 'een enorme tegenvaller'

22 november 2016 om 08:47
nl
Hij kan het niet bevatten en is enorm aangeslagen. Ad van den Hurk, de vader van de omgebrachte Nicole, vindt de uitspraak tegen Jos de G. ‘een enorme tegenvaller’. Dit vertelt hij aan De Telegraaf. De G. gaat vijf jaar de cel in voor de verkrachting van het destijds 15-jarige meisje, maar de rechtbank vindt dat er onvoldoende bewijs is dat hij haar ook heeft gedood
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Van den Hurk wilde de media maandag na de uitspraak niet te woord staan, maar maakt naar eigen zeggen een uitzondering voor de krant. “Het staat nu vast dat Jos de G. Nicole heeft verkracht. Maar wat is er in hemelsnaam daarna met haar gebeurd? Werd ze nog een keer verkracht? Wie doodde haar dan? Ik blijf met zo veel vraagtekens achter”, zegt hij.
ZIE OOK: Nabestaanden Nicole applaudisseren cynisch na uitspraak: 'Kijk vanavond naar je eigen kinderen!'
Anderhalve maand vermistNicole van den Hurk werd 21 jaar geleden dood gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. Ze werd toen al anderhalve maand vermist. Ze vertrok in de ochtend van 6 oktober 1995 naar haar bijbaantje in een winkelcentrum in Eindhoven, maar kwam daar nooit aan.
Verkracht en doodgestokenHet meisje bleek verkracht en met een Zwitsers zakmes doodgestoken. In de slip van Nicole werden meerdere DNA-sporen gevonden. Jaren later, in het cold case-onderzoek, werd dankzij nieuwe technieken ook het DNA van Jos de G. gevonden. Hij is in 2014 opgepakt.
Ad van den Hurk is ervan overtuigd dat hij de dader is. Hij hoopt dat het ‘recht uiteindelijk toch zegeviert’. “Veroordeel die man toch, zou ik de rechtbank wel willen toeschreeuwen”, vertelt de vader aan De Telegraaf.
ZIE OOK: Jos de G. ontevreden over uitspraak: ‘Een onevenredig hoge gevangenisstraf’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.