Op de lange latten in een nieuwe grote skihal in Oss?

22 november 2016 om 09:52
nl
Een skihal in Oss van honderd meter hoog en zevenhonderd meter lang. Als het aan initiatiefnemer Frank Hanegraaf ligt, wordt deze wens van skiliefhebbers uitgevoerd. En de gemeente Oss? Die ziet het ook wel zitten.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

De plannen van een groep skiliefhebbers uit Oss zijn groots. Niet alleen moet de hal een flinke afmeting krijgen, er moeten afdalingen komen voor elk type skiër. "Zowel een blauwe en rode als zwarte piste", vertelt Ossenaar Hanegraaf.
Tien hectare voor skihalBrabanders die graag op de lange latten staan, moeten nu uitwijken naar skihallen in Landgraaf en Zoetermeer of reizen af naar Duitsland. "Er is zeker animo voor een hal in de regio Oss", denkt Hanegraaf. "Daar hebben we al onderzoek naar gedaan." Er is al wel een skihal in Rucphen, maar deze is kleiner dan de geplande hal in Oss. "Voor een flinke afdaling moet je als skiër toch minimaal anderhalf uur rijden."
De gemeente Oss juicht de plannen toe en is erg enthousiast. Een locatie is nog niet bekend. "We hebben ongeveer tien hectare nodig", verwacht Hanegraaf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!