Video

Atlético Madrid – PSV: belangrijk of niet?

22 november 2016 om 11:37 • Aangepast 21 november 2020 om 05:51
nl
PSV speelt woensdagavond de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid. Veel ogen zullen gericht zijn op een deel van de fans van de Eindhovenaren. Worden ze hartelijk ontvangen in Madrid, na het wangedrag vorig jaar? Een klein groepje supporters gooide toen muntjes naar bedelaars en staken papiergeld in brand.
Profielfoto van Koen Wijn
Geschreven door

Maar is er ook een sportief belang? Buiten het feit dat de Eindhovenaren een opsteker wel kunnen gebruiken is het resultaat van de wedstrijd niet zo belangrijk. De beslissing valt namelijk pas over twee weken in Eindhoven. Dan komt FK Rostov op bezoek. Hier kunnen de Eindhovenaren het Europese seizoen verlengen. Bij winst zijn ze zeker van Europa League. Maar mocht het zo’n vaart niet lopen, dan zijn de punten uit Madrid méér dan welkom.
Waarom? Het onderling resultaat is in de poulefase van de Champions League belangrijker dan het doelsaldo. PSV speelde in de uitwedstrijd tegen FK Rostov met 2-2 gelijk. Kortom, haalt PSV minimaal een punt uit Spanje weg en FK Rostov komt puntloos uit het duel met Bayern München, dan heeft PSV genoeg aan een gelijkspel over twee weken.
Verliest PSV in Madrid, dan is er nog geen vuiltje aan de lucht. Ook al pakken de Russen punten tegen Robben en co, dan nog is het recept voor overwintering simpel: winnen. Dan namelijk komt het in puntenaantal gelijk en is het onderling resultaat van de Eindhovenaren beter. Een mager gelijkspel (1-1) zou genoeg zijn als beide ploegen geen resultaat halen in de wedstrijden van woensdagavond.
SelectiePSV reist dinsdag af naar Spanje voor het Champions League-duel tegen Atlético Madrid. Het vliegtuig vertrok iets na het middaguur, een uur later dan gepland. De selectie moest namelijk het vliegveld verlaten na de melding van een verdachte koffer.
Jürgen Locadia, Jorrit Hendrix, Andrés Guardado en Joshua Brenet ontbreken vanwege blessures. Jordy de Wijs, Florian Jozefzoon en Ramon Lundqvist reizen wél mee, hoewel het drietal gisteravond nog met Jong PSV tegen De Graafschap speelde.
Ook PSV onder 19 vliegt naar Madrid. Zij spelen in de Youth League tegen de leeftijdsgenoten van Atlético.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.