Een poes in het Glazen Huis: dat vindt niet iedereen een goed idee

22 november 2016 om 16:18 • Aangepast 21 november 2020 om 05:50
nl
Een poesje gaat in de week voor kerst wonen in het Glazen Huis in Breda. De poes krijgt gezelschap van dj's Domien Verschuuren uit Tilburg en zijn collega Frank van der Lende. Ondanks dat de twee dj's echte kattenliefhebbers zijn, is niet iedereen blij met het poezennieuws.
Profielfoto van Wijffelaars MariëlleProfielfoto van Karlijn Houterman
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle & Karlijn Houterman

De poes komt uit aan asiel in de omgeving van Breda en heeft nog geen naam. De dj's van 3FM mogen gedurende hun week in het Glazen Huis niet eten. Voor de poes gelden andere regels. Ook mag de Glazen Huis-poes gewoon slapen wanneer zij dat wil.
De gehele week zullen medewerkers van het asiel standby staan om de poes bij te staan in haar debuut in het Glazen Huis.
Twitterende katIn de week voor kerst verzorgen de dj's uitzendingen vanuit het huis voor Serious Request. Ze zijn 24 uur per dag live te horen op de radio. Ook kunnen ze gevolgd worden op televisie, social media en 3FM.nl. Het is voor het eerst dat de dj's gezelschap krijgen van een poes.
De poes heeft ook een eigen Twitter-account en is enthousiast over haar verblijf in het Glazen Huis.

Dit jaar vragen 3FM en het Rode Kruis aandacht voor kinderen die sterven aan de gevolgen van longonsteking. Tijdens Serious Request wordt hiervoor geld opgehaald. Hiernaast vragen ze dus ook met de poes aandacht voor de overvolle asiels in Nederland.
Verschuuren verblijft voor de derde keer in het Glazen Huis, voor Van der Lende is het zijn eerste verblijf.

Wachten op privacy instellingen...

DierenwelzijnOp sociale media vragen sommigen zich al af of dit optreden wel goed zou zijn voor de poes.

Wachten op privacy instellingen...

Ook Ralph Smit van Dierenopvang Breda was niet bereid een poesje aan 3FM te leveren. "Het dierenwelzijn van de poes gaf bij ons de doorslag. Zo'n dier moet rust hebben en ik weet niet of dat goed gaat met al die bandjes. Daarnaast zou dit beestje onnodig lang zonder baasje zitten. Want als een poes in het glazen huis kan zitten, is het zo'n geliefde poes dat hij ook snel een baasje zou kunnen hebben."
'Dj's zijn poezenliefhebbers'Een woordvoerster van 3FM zegt dat het welzijn van de poes écht voorop staat. "Domien en Frank zijn echte poezenliefhebbers. Domien heeft zelf ook een poes. Dit komt goed, geloof me."
Daarnaast is de poes uiterst geschikt voor haar nieuwe baantje, zo zegt de woordvoerster. "De poes kan goed tegen rumoer, daar is ze op uitgekozen. Ze kan ook altijd naar de slaapkamer gaan, waar niemand is."
"En hoe mooi is het als deze poes dat al sinds april in het asiel zit straks een nieuw baasje heeft? Want niemand wil met kerst alleen zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.