Video

PSV-directeur Gerbrands: 'Supporters zullen in Madrid onder een vergrootglas liggen'

22 november 2016 om 22:31
nl
In Madrid zullen, behalve op de wedstrijd tussen Atlético Madrid en PSV woensdag de ogen ook gericht zijn op de Eindhovense supporters. Een kleine groep misdroeg zich in maart van dit jaar toen de twee ploegen elkaar ook troffen. Er werden toen bedelaars gekleineerd doordat zij muntjes naar zich toegegooid kregen en er voor hun neus bankbiljetten in brand werden gestoken. PSV-directeur Toon Gerbrands weet dan PSV-supporters onder een vergrootglas zullen liggen.
Profielfoto van Wijn Koen
Geschreven door
Wijn Koen

"Iedereen weet wat er gebeurd is, dus ze gaan het in de gaten houden. Als er een supporter is die zo'n geintje uit wil halen dan staan er een paar honderd agenten klaar om die persoon op te pakken. Het lijkt me dus geen slimme zet. Ik maak me meer druk over het sportieve, dan over de supporters", aldus Gerbrands.
LEES OOK: PSV-directeur Gerbrands tegen Spaanse justitie: ‘Zoek het zelf maar uit. Wij werken niet mee’
'Berichten over 900 agenten niet waar'Eerder berichtte Spaanse media dat er bijna 900 agenten op de been zijn om 800 supporters te begeleiden. PSV verbaasde zich daarover en heeft dinsdagavond zelf contact gezocht met Spaanse autoriteiten. Hen is verteld dat er geen 'hoog risico' aan de wedstrijd zit en er 360 agenten ingezet worden over de hele dag.
PSV speelt woensdagavond om kwart voor negen de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid. Het is de voorlaatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.