Video

Budel-Dorplein betreurt vertrek asielzoekers: 'We hadden er geen last van'

22 november 2016 om 15:38
nl
Deze week vertrekken na twintig jaar de laatste asielzoekers uit Budel-Dorplein. De laatste van de ongeveer 200 vluchtelingen zijn eind deze week definitief weg. Ze komen hoofdzakelijk uit Syrië en Eritrea. De mensen woonden in een voormalig tehuis voor vrijgezelle werknemers van de zinkfabriek. Dat rijksmonument komt nu leeg te staan, tot spijt van velen.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

In Budel-Dorplein waren, in tegenstelling tot in veel andere plaatsen, nooit protesten tegen de komst van vluchtelingen. Uit een rondgang door het dorp blijkt dat veel bewoners het jammer vinden dat ze vertrekken. "Wij hadden er nooit last van, ze waren heel aardig en groeten ons zelfs in het Nederlands", zegt een vrouw. Een man die in zijn tuin staat te werken, zegt dat hij het jammer vindt dat ze weggaan.
Geen problemenFrans Soers van het dorpsplatform Budel-Dorplein zegt ook dat het jammer is dat de asielzoekers weggaan. "Er waren eigenlijk nooit problemen, 200 mensen is ook een aantal dat te overzien is voor het dorp". Hij vindt het jammer dat het gebouw, dat een rijksmonument is, nu leeg komt te staan. Ook zal het volgens Soers de supermarkt in het nabijgelegen Budel-Schoot een stuk minder klandizie krijgen.
BedankjeHet coa, het centraal orgaan opvangasielzoekers en de gemeente Cranendonck bedanken de gemeenschap van Dorplein voor de open en betrokken houding bij de opvang van asielzoekers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!