Gebied afgezet voor reconstructie moordzaak Hooge Zwaluwe

22 november 2016 om 18:41
nl
Burgemeester Gert de Kok van Drimmelen heeft een noodverordening uitgevaardigd voor het gebied rond de Hamseweg in Hooge Zwaluwe op 26 en 27 november. Dat meldt de gemeente dinsdag. De recherche voert dan een reconstructie uit van de moord op No Surrender-kopstuk Brian Dalfour en beroepscrimineel Muljaim Nadzak in oktober vorig jaar.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Tijdens de reconstructie wordt de directe omgeving van het vakantiehuisje aan de Hamseweg, waar de moorden plaatsvonden, beveiligd en bewaakt. Omwonenden mogen het gebied alleen betreden als ze zich legitimeren. Met toestemming van de politie mogen de buurtbewoners bezoek ontvangen. Er liggen zo'n vijftig woningen en agrarische bedrijven in het gebied.
LEES OOK: ‘Ik was niet in dat huisje’, Youssef C. vandaag al naar huis 'wegens gebrek bewijs' in zaak-Dalfour
Video-opnamesDe reconstructie moet meer helderheid brengen in de zaak, die nog veel losse eindjes heeft. Er worden in het vakantiehuisje in de polder bij Hooge Zwaluwe video-opnames gemaakt waarbij de advocaten meekijken in de regiewagen. Een rechter-commissaris leidt het onderzoek. Verdachten leggen op de plaats delict uit wat er in hun ogen gebeurde.
LEES OOK: Verrassende wending in zaak-Hooge Zwaluwe: verdachten bloedbad op vrije voeten
Bij de schietpartij in het vakantiehuisje werden Muljaim Nadzak en No Surrender-captain Brian Dalfour doodgeschoten. Het zou gaan om een ripdeal waarbij drugs afhandig werden gemaakt.
Lees hier meer over de dubbele moordzaak in Hooge Zwaluwe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.