Video

Peter de piemelkunstenaar en Vladimir de vlogger gaan de politiek in

22 november 2016 om 19:38
nl
Na jaren van twijfelen heeft piemelkunstenaar Peter de Koning uit Steenbergen de knoop doorgehakt. In 2018 gaat hij met een eigen politieke partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Steenbergen. Het tweetal, Vladimir de vlogger en De Koning, staan in Steenbergen bekend als 'de bonte honden'. Geliefd bij veel inwoners, maar hardgrondig gehaat door nogal wat gemeentelijke ambtenaren en politici.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

De eerste politieke ambities van houtkunstenaar De Koning dateren alweer van enige tijd geleden. De reden dat de plannen toen nog niet doorgingen was gesteggel over een naam, die van iemand anders gejat zou zijn. "Ik kan me niet voorstellen dat ze mij leuk vinden", zegt De Koning over Steenbergse politici en ambtenaren. "Ze doen wel vriendelijk, maar ze lachen als een boer met kiespijn. Ik protesteer tegen het onrecht. Flauwekul daar doe ik niet aan mee."
LEES OOK: Minister neemt houten lul in ontvangst; protest over snelweg A4
De Koning is vooral bekend geworden door zijn actie met een enorme houten piemel van jaren geleden. De kunstenaar had aan de piemel een bordje gehangen met daarop de naam van de agent die zijn dochter had gefouilleerd. Het was de start van veel spraakmakende acties en strijd tegen onrecht. In die strijd wordt hij onvoorwaardelijk gesteund door Vladimir de Vlogger, die in Steenbergen politici met een videocamera als een lastige horzel achtervolgt.
LEES OOK: Oud-wethouder Steenbergen en vlogger schuiven aan bij mediator
Desondanks wil wethouder Zijlmans van de gemeente Steenbergen ze niet betitelen als 'de online hufters van Steenbergen'. "Nou, zo zou ik ze niet willen noemen. Ze schoppen best van tijd tot tijd tegen zaken aan, maar ik moet er ook weleens om lachen. Ik zou ze geen hufters willen noemen."
De Koning gokt in het voorjaar van 2018  zeker op zeven tot acht zetels. Tot die tijd gaat het tweetal door met vloggen, waarbij het handelsmerk is dat ze gevraagd en ongevraagd het gemeentehuis van Steenbergen binnenlopen met een draaiende videocamera. Vladimir de Vlogger en Peter de piemelkunstenaar zoeken dan antwoorden op zaken die zij al onrecht zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.