Hockeyer Robert van der Horst buiten selectie oranje gelaten

22 november 2016 om 19:09
nl
Hockeyer Robert van der Horst (32) uit Eindhoven maakt geen deel meer uit van de selectie van het Nederlands hockeyelftal. Bondscoach Max Caldas heeft dat dinsdag laten weten. Hij zegt zijn vizier met oog op de Hockey World League en de EK van volgend jaar op andere spelers te willen richten.
Profielfoto van Wijn Koen
Geschreven door
Wijn Koen

Van der Horst kwam 272 keer uit voor het Nederlands elftal en heeft er met de bondscoach gesprekken over gehad. "Voor mij is het niet nieuw," zegt hij tegen Oranje-Rood TV. "Hij wil meer energie steken in andere jongen. Misschien had ik hetzelfde gedaan als coach."
272-voudig international Van der Horst geeft aan dat 'zijn droom hiermee niet klaar is'. "Ik wil me gewoon beschikbaar blijven stellen voor Oranje. Ik voel me daar ook hartstikke goed voor. Ik zal bij de club moeten laten zien of ik het nog kan."
Caldas liet doorschemeren dat Van der Horst niet uit beeld is. "Spelers die in de Hoofdklasse uitkomen zijn bij mij nooit definitief uit beeld, maar ik vond het fair om hen nu te laten weten hoe ik er op dit moment over denk. Daar hadden zij met hun staat van dienst ook recht op," zegt Caldas op de website van de hockeybond.
Ook twee ander 'zwaargewichten' zijn buiten de ploeg gelaten. Jeroen Hertzberger (196 interlands) en Jaap Stockmann (140 interlands) zitten niet bij de groep die eind november een test moet doen. De andere spelers die actief waren in Rio en nog bedankten voor de eer, zijn daar wel bij. Onder hen afvaller voor de Spelen Jelle Galema van Oranje-Rood. Ook zijn Van der Horst, Hertzberger en Stockmann  niet bij de oefenstage in januari.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.