Video

Héctor Moreno: 'Wedstrijd tegen Atlético Madrid belangrijk voor ommekeer'

22 november 2016 om 21:20 • Aangepast 21 november 2020 om 05:50
nl
Op de persconferentie van PSV in Madrid heeft Hector Moreno het belang voor het team aangegeven van de wedstrijd tegen Atlético Madrid. Hij wees vooral op het omdraaien van de negatieve tendens. Ook Phillip Cocu ondersteunde dat verhaal: "Je moet kijken of je juist in een moeilijke situatie dit soort wedstrijden aan kan grijpen om uit een moeilijke fase te komen."
Profielfoto van Wijn Koen
Geschreven door
Wijn Koen

Het lukt PSV dit seizoen slecht om tot scoren te komen. Zelfs vanaf elf meter hapert de machine. Dat is juist iets wat de afgelopen wedstrijd die de Eindhovenaren in Madrid speelde erg goed lukte. In de achtste finales van maart dit jaar benutte PSV in een strafschoppenserie zes van de zeven pogingen vanaf elf meter.
Punten meenemenOp sportief vlak is er weinig eer te behalen in de wedstrijd van morgenavond. De definitieve beslissing wie er in de poule van PSV Europa League gaat spelen valt pas over twee weken. Cocu wil wel graag punten meenemen uit Madrid om een gelijkspel in de laatste wedstrijd wellicht afdoende te laten zijn. "Wij zullen kijken of we er morgen een gelijkspel of meer uit kunnen slepen, want we willen door naar de Europa League."

Wachten op privacy instellingen...

Toch wordt er met het oog op de wedstrijd tegen ADO Den Haag geen risico genomen. Cocu: "De wedstrijd tegen Atlético is belangrijk, maar met oog op ADO Den Haag zal er geen risico genomen worden." De trainer beschikt niet over een fitte selectie. Joshua Brenet, Andrés Guardado, Jorrit Hendrix en Jürgen Locadia komt de uitwedstrijd tegen Atlético nog te vroeg. Diego Simeone beschikt over een fitte selectie. Het is echter niet uitgesloten dat de fanatieke oefenmeester van Atletico enkele dragende spelers rust gaat geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.