Stiefmoeder Nicole van den Hurk over applaus in de rechtbank: 'Ik flipte'

23 november 2016 om 00:13
nl
Jolanda van der Weijden, de stiefmoeder van Nicole van den Hurk, heeft dinsdagavond openhartig verteld over haar emotionele reactie in de rechtszaal na het vonnis van Jos de G. Dit deed ze in de talkshow RTL Late Night.
Profielfoto van Seunis Rebecca
Geschreven door
Seunis Rebecca

De familie van Nicole van den Hurk is enorm teleurgesteld door de uitspraak. Jos de G. kreeg namelijk vijf jaar celstraf voor de verkrachting van Nicole, maar werd vrijgesproken van moord.
“We hadden echt verwacht dat hij veertien jaar zou krijgen. Toen werd het vijf jaar. Dan flip je. Ik had nooit verwacht dat ik zo zou reageren”, vertelt Van der Weijden over haar reactie na het vonnis. De stiefmoeder van Nicole van den Hurk applaudisseerde afgelopen maandag cynisch en riep zeer geëmotioneerd 'Applaus, rechters', na het horen van de uitspraak.
Daarna riep ze: "Wees maar trots op jezelf. Kijk vanavond maar naar je eigen kinderen." Overstuur verliet ze de zaal.
Verdient geen schoonheidsprijsVan der Weijden: "Mijn reactie verdiende geen schoonheidsprijs. Maar ik kan het niet terugdraaien.” Volgens de familie had het geholpen als ze van tevoren door de rechtbank beter waren voorbereid op het vonnis. “Dan had ik ervoor kunnen kiezen alvast netjes de rechtszaal te verlaten”, aldus de stiefmoeder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.