Schade door files op A67 en A58 met miljoenen toegenomen

23 november 2016 om 13:04 • Aangepast 21 november 2020 om 05:49
nl
De schade voor ondernemers door files op de snelweg A67 is vorig jaar met 6,5 miljoen euro gestegen ten opzichte van 2014. Op de snelweg A58 steeg de schade met 2,3 miljoen euro. Dit blijkt uit de Economische Wegwijzer, een jaarlijks overzicht van de duurste files van onderzoeksbureau TNO.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De A67 is de grootste stijger in de lijst. In 2014 was de economische schade 1,9 miljoen euro, tegenover 8,4 miljoen euro in 2015. Het traject staat bekend als ‘ongelukkenweg’. Vaak zijn er vrachtwagens bij die ongevallen betrokken.
ZIE OOK: Pas in 2018 duidelijkheid over verbreding van 'ongelukkenweg' A67
Dinsdag schoot een vrachtwagen nog door de middenberm op de A67 bij Asten. De snelweg was urenlang dicht.
Ook A58 een probleemDe A58 tussen knooppunt Galder en knooppunt de Baars staat op een twaalfde plek in de lijst. In 2014 betrof de economische schade 4,2 miljoen euro. Vorig jaar steeg dit bedrag naar 6,5 miljoen euro.
De lijst van onderzoeksbureau TNO wordt gemaakt in opdracht van ondernemersverenigingen EVO, Fenedex en Transport en Logistiek Nederland (TLN). De organisaties noemen de cijfers alarmerend. Ze vragen het kabinet om investeringen in meer en slimmere infrastructuur.
DeltaplanDe Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) vindt dat de bereikbaarheid van Brabant is verslechterd. De organisatie wil daarom dat de capaciteit van de infrastructuur wordt uitgebreid. Concreet pleit BZW ervoor om de belangrijke snelwegen allemaal driebaans te maken.

Wachten op privacy instellingen...

BZW diende vorige week een plan in bij de provincie. In dat plan [pdf] staan knelpunten en de prioriteiten voor het bedrijfsleven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.