Extrema Outdoor vertrekt van Aquabest, festival geheimzinnig over toekomst

23 november 2016 om 13:26 • Aangepast 21 november 2020 om 05:49
nl
Festival Extrema Outdoor is na 21 jaar niet meer op Aquabest. Of en waar het festival dit jaar wél plaatsvindt, is nog onduidelijk.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Jochem van Pelt van Aquabest legt uit dat het aflopende contract van Extrema niet verlengd is. "Je moet bij de verlenging van een contract kijken of je nog de juiste partner van elkaar bent."
Meerdaags festival?Volgens Van Pelt kwamen de organisator en de eigenaren van het terrein samen tot de conclusie dat dit niet meer het geval is. "Extrema heeft natuurlijk te maken met teruglopende bezoekersaantallen en er is een trend richting meerdaagse festivals. Die vergunningen hebben we nog niet."
Of dat betekent dat Extrema Outdoor op een andere plek een meerdaags festival wordt, weet Van Pelt niet. Andere festivals op Aquabest, zoals Lakedance en Pussy Lounge, gaan wel gewoon door.
Geheimzinnig over toekomstOrganisator Extrema doet nogal geheimzinnig over de toekomst van Extrema Outdoor. Alle content op social media-kanalen is verwijderd. Er staan nu alleen een paar geheimzinnige posts.
De organisatie hult zich in stilzwijgen. "Ik kan er nog weinig over zeggen", laat directeur Marcel Mingers weten aan Omroep Brabant.
'Gaat misschien wat gebeuren'"Er gaat misschien wel iets gebeuren, ja. Het zou kunnen dat het onzeker is of Extrema doorgaat op Aquabest. We zitten 21 jaar op die locatie, dat beslis je niet zomaar. Maar het kan ook iets anders zijn", aldus Mingers.
ZIE OOK: Zon, beats en bier: gemoedelijk Extrema Outdoor reünie voor festivalgangers [FOTO'S]
Op Facebook werd onder meer een video geplaatst met oude beelden van het festival. Die beelden zijn ook te zien als je de website van Extrema Outdoor bezoekt.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.