Vogelgriep aangetroffen bij dode vogels in Werkendam - Omroep Brabant

Vogelgriep aangetroffen bij dode vogels in Werkendam

23 november 2016 om 11:08
nl
Ook in Werkendam zijn dode wilde watervogels gevonden waarbij het vogelgriepvirus is vastgesteld. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Martijn van Dam aan de Tweede Kamer. Hoeveel, wanneer en waar de vogels precies zijn gevonden, kan het ministerie van Economische Zaken woensdag niet mededelen.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Volgens een woordvoerder van het Ministerie werden er meerdere dode vogels gevonden en is bij zeker een van de vogels het betreffende virus HPAI H5N8 gevonden. Daarmee belandt Werkendam in het rijtje Zeewolde, Monnickendam, Rotterdam, Oostzaan, Medemblik en Durgerdam, waar het virus onlangs ook is vastgesteld.

Ook elders in de provincie, in de omgeving van Waalwijk, Uden en Berghem, heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nieuwe onderzoeken lopen naar gevonden dode vogels. Daarvan zijn de uitslagen nog niet bekend.
ZIE OOK: Ophok- en afschermplicht voor alle pluimveebedrijven vanwege besmettelijke vogelgriep
PluimveemaatregelenPluimveehouders in heel Nederland houden hun hart vast, omdat afgelopen weken op meerdere plaatsen watervogels zijn gevonden die aan een gevaarlijke en zeer besmettelijke vogelgriepvariant zijn doodgegaan. De maatregelen die Van Dam heeft genomen om overslaan van dat virus te voorkomen, blijven wel van kracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.