Verscherpt toezicht op Amphia Ziekenhuis voorbij: ‘Dit is een belangrijke stap’

23 november 2016 om 10:19
nl
Het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout staat niet langer onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Volgens de inspectie treft het ziekenhuis momenteel goede maatregelen op het gebied van patiëntveiligheid. “Dit is een belangrijke stap. De komende maanden wordt de ingeslagen weg dan ook doorgezet”, reageert bestuursvoorzitter Olof Suttorp in een persbericht.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het Amphia werd een half jaar geleden onder verscherpt toezichtgeplaatst wegens 'structurele' tekortkomingen. Zo waren er onder meer problemen met de manier waarop (risicovolle) medicijnen werden gereedgemaakt en toegediend.
Daarnaast waren er problemen met het zogenoemde veiligheidsmanagementsysteem van het ziekenhuis. Daarom werd het ziekenhuis beter in de gaten gehouden.
ZIE OOK: Amphia Ziekenhuis in Breda onder verscherpt toezicht gesteld, risico voor patiëntveiligheid
'Door iedereen hard gewerkt'De Inspectie is tevreden over de geboekte resultaten en heeft er vertrouwen in dat Amphia de ingezette koers verder zal voortzetten. “In zes maanden is het ons gelukt om de gevraagde verbeterslagen versneld te maken”, aldus Suttorp. “Dat kon alleen dankzij de voortvarendheid en gedrevenheid waarmee alle professionals werkzaam in ons ziekenhuis hebben geholpen.”
Volgens de bestuursvoorzitter heeft de snelheid waarmee zaken doorgevoerd moesten worden, veel gevraagd van de medewerkers. “De afgelopen maanden is door iedereen hard gewerkt. Wij waarderen deze inzet en willen dit moment gebruiken om iedereen te bedanken.”
Verscherpt toezichtDe inspectie stelde het verscherpt toezicht op 23 mei in. De maatregel had vooral betrekking op het beter beheersen van risico’s in de patiëntenzorg. “In gewone mensentaal zijn we op de vingers getikt”, reageerde een woordvoerder destijds.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.