Justitie wil verlenging tbs van Jos de G.

23 november 2016 om 12:05
nl
Justitie wil dat de tbs van Jos de G. uit Helmond wordt verlengd. Dat bleek woensdag bij de rechtbank in Den Bosch. De G. kreeg de tbs in 2001 vanwege verkrachting.
Profielfoto van Marcel Huisman
Geschreven door
Marcel Huisman

Afgelopen maandag werd De G. veroordeeld voor vijf jaar cel vanwege de verkrachting van Nicole van den Hurk in 1995. Die zaak staat los van de vraag over de tbs-verlenging die woensdag werd behandeld.
Ingewikkelde situatieDoor de nieuwe veroordeling is er sprake van een ingewikkelde situatie. Jos de G. zit aan het eind van zijn tbs-behandeling, maar hij moet woensdag wel naar de gevangenis om zijn straf uit te zitten voor de verkrachting van Nicole van den Hurk.
ZIE OOK: Jos de G. ontevreden over uitspraak: ‘Een onevenredig hoge gevangenisstraf’
De G. hoorde woensdag voor het eerst dat hij 's avonds naar zijn cel moet. Hij reageerde daar verbijsterd op. Advocaat Job Knoester noemde het 'onvoorstelbaar' dat zijn cliënt op zitting van het OM moet horen dat hij naar de gevangenis gaat.
Geen vertrouwenJos de G. zelf wil dat zijn tbs wordt opgeheven. "Ik heb geen vertrouwen meer in het systeem en ik ben uitbehandeld."
Behandelaars van Jos de G. vinden dat hij stappen heeft gezet in zijn behandeling, maar dat het beter is om hem langzaam terug te brengen in de maatschappij. Ze benoemen ook dat het beter is om hem in een tbs-kliniek te behandelen in plaats van opsluiten in de gevangenis.
UitspraakOver twee weken doet de rechter uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.