Petitie voor extra afslag A58 om wijk Tolberg in Roosendaal beter te bereiken - Omroep Brabant

Petitie voor extra afslag A58 om wijk Tolberg in Roosendaal beter te bereiken

23 november 2016 om 12:37 • Aangepast 21 november 2020 om 05:49
nl
Er moet een extra afslag komen vanaf de snelweg A58 bij Roosendaal richting de Thorbeckelaan in de wijk Tolberg. Hierdoor kunnen de achttienduizend bewoners hun wijk beter bereiken. Tolbergbewoners zijn hiervoor een online petitie begonnen die woensdag al door bijna zeshonderd mensen is ondertekend.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Veel bewoners van Tolberg hebben nu te maken met onnodig lange reistijden vanwege de drukte bij knooppunt De Stok en in het centrum van Roosendaal. Bovendien is de wijk via drie toegangswegen te bereiken waarbij twee spoorwegovergangen in de lijn Roosendaal-Antwerpen voor opstoppingen zorgen.
SluiproutesWijkbewoners nemen nu vaak sluiproutes naar de snelweg waardoor het onverantwoord druk worden op bijvoorbeeld Hollewegje en Rietgoorsestraat. Een extra afrit zou de drukte doen afnemen.
Ook aan andere mogelijkheden wordt gedacht om de wijk beter bereikbaar te maken. Zoals ondertunneling van de spoorwegovergangen, het verbreden van de bestaande ontsluitingswegen of bijvoorbeeld een nieuwe weg naar de oprit in Wouw.
Politieke agendaDe betere bereikbaarheid van de wijk Tolberg staat als sinds 1970 op de politieke agenda, maar geld om het probleem aan te pakken blijkt telkens het grote struikelblok te zijn. De petitie is voor meerdere politieke partijen in Roosendaal nu aanleiding om de gemeente te bewegen in actie te komen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.