Alarmacties bij Shell in Moerdijk tot aan het weekend: bonden eisen loonsverhoging

23 november 2016 om 14:37
nl
Bij Shell in Moerdijk vinden ook donderdag en vrijdag werkonderbrekingen plaats. De vakbonden laten hun leden net als op dinsdag rond halfelf 's ochtends het ontruimingsalarm aanzetten, waardoor medewerkers tijdelijk van hun plek moeten, liet bestuurder Egbert Schellenberg van FNV woensdag weten.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De bonden liggen met het olie- en gasbedrijf overhoop over een nieuwe cao en wilden de 'alarmactie' ook woensdag toepassen, maar zagen daar vanaf.
"Shell verzette zich, omdat we de actie korter dan vier uur van tevoren aankondigden. We wilden het deze keer niet op de spits drijven, omdat Shell dreigde met sancties tegen deelnemers."
ZIE OOK: Dinsdag en woensdag stiptheidsacties bij Shell Moerdijk
LoonsverhogingDe bonden willen onder meer een loonsverhoging en een hoger opleidingsbudget. Er is onenigheid met Shell over de interpretatie van het huidige bod van het concern. Donderdag beraadt FNV zich met zijn leden op mogelijke vervolgacties na vrijdag.
Shell niet blijShell laat weten niet blij te zijn met het gebruik van het ontruimingsalarm voor acties vanwege de eventuele gevolgen voor de veiligheid. "Als een auto tien keer toetert en er is niks aan de hand, dan reageer je de volgende keer misschien niet meer'', licht een woordvoerder toe. Hij ontkent daarnaast dat deelnemers aan de acties gestraft zouden worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.