Toch geen protesten bij raadsvergadering Steenbergen: 'Geen afstel, maar uitstel'

23 november 2016 om 21:32 • Aangepast 21 november 2020 om 05:48
nl
Actiegroep 'Geen azc in Stb' gaat toch niet demonstreren bij de raadsvergadering aanstaande donderdag in Steenbergen. Dat laat de actiegroep op Facebook weten. Ze zien af van hun actie, omdat er tijdens de raadsvergadering niet wordt gesproken over woningen waar eventueel asielzoekers in komen wonen.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Mensen die donderdag toch naar de raadsvergadering komen, dienen zich volgens burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen te gedragen. De afgelopen dagen was er op Facebook onrsut ontstaan over de opvang van vluchtelingen in de gemeente Steenbergen.
Op Facebook werd opgeroepen om donderdag te gaan demonstreren, maar daar komt de actiegroep nu op terug. "Ons is vandaag duidelijk geworden dat het onderwerp over de 40 woningen morgen niet ter discussie staat op de raadsvergadering. Het lijkt ons niet zinvol om morgen een optocht te organiseren, dit is geen afstel maar uitstel."

Wachten op privacy instellingen...

'We worden bedonderd'De mensen in de stad maken zich zorgen over de opvang van vluchtelingen in Steenbergen. Ze zeggen dat in de nieuwbouwwijk Buiten de Veste een gedeelte komt waar alleenstaande asielzoekers geplaatst worden. Volgens de mensen achter de Facebookpagina worden de inwoners van de stad bedonderd.
Er was eerst verspreiding beloofd en de komst van 'houten bouwhutten', oftewel de Finch-woningen, voor één of twee personen duidt er volgens hen op dat de gemeente hier alleenstaande mannen in wil gaan stoppen. Volgens burgemeester Van den Belt is dit niet waar.

Wachten op privacy instellingen...


'Geen vluchtelingenopvang of asielzoekerscentrum'Verder laat de burgemeester weten dat er donderdag niet gesproken zal worden over deze woningen waar eventueel statushouders in kunnen. Er zal dan namelijk gesproken worden over andere huizen die in de wijk gebouwd gaan worden.
Van den Belt zegt dat mensen hier wel over mogen inspreken maar niet over de zorgen over plaatsing van statushouders. "Dat zijn namelijk de mensen met een permanente verblijfsvergunning voor Nederland die mogelijk ook - naast allerlei andere Steenbergenaren met ieder zijn eigen herkomst en afkomst - in de Finchwoningen zouden kunnen komen wonen", aldus de burgemeester. "Geen vluchtelingenopvang, geen asielzoekerscentrum, maar reguliere sociale huisvesting, waar geboren én niet-geboren Steenbergenaren veilig en prettig naast elkaar kunnen wonen."
In gesprek blijvenVan den Belt laat weten dat hij graag in gesprek wil komen met de mensen die zich zorgen maken over de opvang van vluchtelingen in de gemeente Steenbergen. "Als burgemeester houdt me dit erg bezig en ik vind dat we daar als gemeente iets mee moeten. Emoties zijn immers wat ons menselijk maakt", aldus Van den Belt.
Tot nu toe ging nog niemand in op de uitnodiging en dat betreurt de burgemeester. "Ik kan niet genoeg benadrukken hóe belangrijk ik het als burgemeester vind om, juist in tijden dat het moeilijk is, met elkaar in contact te blijven en de verbinding te blijven zoeken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.