'Ik heb zelfs mijn snor gekamd', serie 'De Diamantjes' in Première

23 november 2016 om 19:59 • Aangepast 21 november 2020 om 05:48
nl
Strak in het pak en met de haren gekamd waren de hoofdrolspelers in de nieuwe televisieserie ‘De Diamantjes’ woensdagavond helemaal klaar voor hun première bij het MIDI in Tilburg. De Diamantjes laat zien wie de mensen in de oranje jassen zijn en gaat over sociale werkploeg de Diamant-groep uit Tilburg. “Ik heb zelfs mijn snor gekamd voor deze première”, vertelt Willem, voorman van de ploeg.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Op geheel eigen wijze kwam de ploeg aan bij de rode loper. Geen zwarte, glimmende limousines, maar met hun eigen werkauto’s reden de sterren van de avond naar de première. Wel hadden ze zich allemaal heel netjes aangekleed. “Ik heb een mooie blauwe jas, blauw bloesje, ruitjes stropdas en mooie zwarte schoenen aan”, beschrijft Willem.

Wachten op privacy instellingen...

'Hoofd op groot scherm te zien'Die rode loper bevalt ze wel. “Het is een heel lekker en goed gevoel”, glundert Sjaak. “En heel leuk dat er een serie gemaakt is.” Ook voorman Willem is erg tevreden en kijkt uit naar de première. “Prachtig om mijn hoofd op het grote scherm te zien.”

Wachten op privacy instellingen...

De Diamantjes is een zesdelige serie bij Omroep Brabant TV en elke week wordt er een ander lid van de ploeg gevolgd. Volgens Willem krijgen de kijkers een goed beeld van wie zij zijn en wat ze doen. “Dit is wat wij ervan verwacht hadden. Dat wat mensen nu zien, is zoals we zijn”, zegt Willem.
'Ploeg heeft 't goed gedaan'Regisseur Tim van Gils is trots op de ploeg. “Ze hebben het zo ongelooflijk goed gedaan”, zegt hij. “Ik was heel benieuwd hoe ze op de camera zouden reageren. Dat was heel spannend. Maar het is geworden waar we op gehoopt hadden.”
Woensdagavond zien honderden mensen de eerste twee afleveringen van De Diamantjes. Vanaf zaterdag 3 december is de serie zes weken te zien om 19.00 uur op Omroep Brabant. De serie wordt daarna tot zondagavond elk uur herhaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!