'OM eist ruim een miljoen van paardenvleesfraudeur Willy Selten'

23 november 2016 om 21:24
nl
Het OM gaat 1,2 miljoen euro eisen van de failliete vleesgroothandelaar Willy Selten uit Oss. Dat meldt het Brabants Dagblad woensdag. Selten verkocht in 2011 en 2012 paardenvlees als rundvlees. Het werd verwerkt in hachee, gehakt en hamburgers. Dat zou hem een voordeel van zo'n 1,2 miljoen hebben opgeleverd.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

Aanstaande maandag moet Selten voor de rechter verschijnen. Behalve het geldbedrag dat wordt geëist, staat hij terecht voor vervalsen van een of meer geschriften. In 2015 werd Selten veroordeeld tot tweeënhalf jaar cel voor grootschalige fraude met vlees.
In 2013 al merkte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit de vleesvoorraad van het bedrijf aan als 'potentieel gevaarlijk voor de volksgezondheid'. Het bedrijf werd stilgelegd en korte tijd later was het faillissement van de vleeshandelaar een feit.
Ook een miljoen naar curatorAfgelopen zomer bepaalde de rechtbank al dat Selten 1 miljoen euro aan de curator moest betalen. Dat ging om een voorschot. De uiteindelijke schuldenlast van het failliete bedrijf bedroeg veel meer, namelijk 12 miljoen euro. Vraag is of het in beslag genomen vlees nog verkocht kan worden. Het geld dat daarmee eventueel nog binnenkomt, kan de schuldenlast drukken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.