Video

Jezus komt dit jaar ter wereld in de stal van een Brabantse boerderij

23 november 2016 om 22:14
nl
Bezoekers van de jaarlijkse kerststal in de Sint Jan in Den Bosch, die op 10 december weer toegankelijk is voor het publiek, krijgen dit jaar te maken met een paar aparte verrassingen. De stal waarin Jezus werd geboren, is niet de stal die stond in Bethlehem, maar de stal van een Brabantse boerderij. En voor het eerst komt Jezus met de kerst ook niet in een kribbe te liggen. Jezus wordt in de kerststal van de Sint Jan lekker geknuffeld door moeder Maria.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Jozef en Maria die kunnen bewegen, een kerststal waar je dwars doorheen kunt lopen en een stal die is gebaseerd op een Brabantse boerderij. Dat de bouwers van de kerststal in Den Bosch hulp hebben gekregen van het creatieve team van de Efteling zal straks voor iedereen duidelijk zijn.
Advies van de Efteling "Maar, ik benadruk dat het creatieve team van de Efteling ons alleen heeft geadviseerd." Jan Sluiter en zijn team van vrijwilligers zeggen het keer op keer. "De Efteling heeft ons geadviseerd. Ze hebben ons geleerd hoe je een verhaal kunt overbrengen, hoe je de mensen kunt pakken. Volwassenen en kinderen."
Al is de kerststal nog volop in aanbouw en liggen de vrijwilligers fors achter op het bouwschema, één is ding al duidelijk: de vrijwilligers hebben goed geluisterd.
Kerstverhaal is geen sprookjeHet kerstverhaal in de Sint Jan blijft overigens overeind staan met een flink Efteling-sausje eroverheen. De sprookjesachtige toegangspoort, de flikkerende sterren en de uitgelichte dieren. Het is duidelijk de cratieve signatuur van 'Kaatsheuvel'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.