Vader vermiste Marc de Bonte (26) strijdbaar: ‘Onze zoon leeft, hij moet terugkomen’

24 november 2016 om 13:09
nl
De verdwijning van kickbokser Marc de Bonte (26) loopt uit op een nachtmerrie voor zijn ouders. Vader Marc, die dezelfde roepnaam heeft als zijn zoon, en zijn vrouw leven al bijna drie weken in onzekerheid om de vermissing van hun enige kind. “Ik weiger te geloven dat Marc niet meer terugkomt. Hij leeft.”
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

In gesprek met Omroep Brabant doet de familie een ultieme oproep aan iedereen die iets kan vertellen over Marc. Ze loven een beloning van 30.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de oplossing. “We hopen dat diegene die altijd heeft gezwegen nu opstaat, en roept: ‘Ik weet het, ik weet waar Marc is’. Daar hebben we echt alles voor over. Onze zoon moet weer thuiskomen.”
'Hij is niet dood'De 26-jarige Marc, woonachtig in België, maar werkzaam in Brabant, verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 november. Hij was op een feestje van zijn sportschool in Bladel en vertrok toen naar een vriend in Turnhout. Vanuit daar stuurde hij een bericht aan zijn vriendin in Best dat hij op weg was naar haar.
Hij kwam nooit aan. Zijn auto werd leeg teruggevonden in de buurt van het Wilhelminakanaal in Best. De politie zocht met een sonarboot en speurhond in en rond het kanaal, maar dat leverde niets op. De ouders van Marc houden rekening met verschillende scenario’s, maar weigeren te geloven dat hun zoon dood is. “Anders hadden ze hem toch wel gevonden?”
ZIE OOK: ‘Waar moet je nu nog zoeken?’ Nog steeds geen spoor van Marc de Bonte
Sociaal en opgewekt“Misschien wordt hij wel ergens vastgehouden en kan hij ons niet bereiken. Of is hem iets anders overkomen. Hoe dan ook blijven we alles op alles zetten om hem weer veilig en gezond thuis te krijgen. We missen hem en willen hem weer in onze armen sluiten”, klinkt het uit de mond van zijn vader. “We hebben nog net zo veel hoop op zijn veilige thuiskomst als drie weken geleden. Marc is een jongen die nooit een vlieg kwaad deed. Deze vermissing past totaal niet in zijn levenssfeer. Waarom zou iemand hem iets willen aandoen? Waarom?”
Vader Marc omschrijft zijn zoon als een sociale, opgewekte jongen die met iedereen het beste voor had. “Hij nam zijn werk als trainer zeer serieus en was bovendien bezig om zich te specialiseren in voeding. De laatste keer dat ik hem zag, merkte ik niets vreemd aan hem. Hij was vrolijk en energiek als altijd. Dat maakt alles des te vreemder: hij heeft het waarschijnlijk zelf niet eens zien aankomen…”
ZIE OOK: In de buurt geweest van auto verdwenen Marc de Bonte? Meld je
'Zijn vermissing doet pijn'Donderdag komen familieleden, vrienden en kennissen bij elkaar om een volgende stap te bedenken. “De vermissing van Marc houdt ons allemaal 24 uur per dag bezig. We staan ermee op en gaan ermee naar bed. Gedachten verzetten gaat nauwelijks. Werken doe ik ook niet, want ik denk voortdurend aan onze Marc. Zijn vermissing doet heel veel pijn. Iedereen hoopt dat er een snel een oplossing komt voor deze ramp.”
Wie een tip heeft of Marc gezien heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Marc is 1,80 meter lang, heeft donkerblond-bruin haar, blauwe ogen, heeft een gespierd lichaam en draagt een grijze trui, jeansbroek en zwarte jas. Vanwege de zorgen over de vermissing en de volstrekte onduidelijkheid heeft de politie een rechercheteam met vijftien mensen op de zaak gezet.[YouTube:https://youtu.be/FH32EZYsXHI][Tweet:https://twitter.com/hendrikshelene/status/801737297079205889][Tweet:https://twitter.com/politieob/status/801444485725032448][Tweet:https://twitter.com/faroekozgunes/status/801161655094681600]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.