Toch geen poes bij dj’s 3FM in Glazen Huis in Breda

24 november 2016 om 11:47
nl
De twee 3FM dj's die zich eind december voor de benefietactie Serious Request laten opsluiten in het Glazen Huis, krijgen daar toch geen gezelschap van een kat. 3FM maakte donderdag bekend dat deze asielkat inmiddels een 'fijn huis' heeft gevonden in Apeldoorn.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Bij Serious Request maken de dj's zes dagen radio en tv zonder dat ze eten. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor kinderen die sterven aan longontsteking.
Kat zorgde voor ophefHet plan om de dj's dit keer gezelschap te geven van een kat, zorgde voor veel ophef op sociale media. Veel mensen maakten zich zorgen over het welzijn van de poes in het Glazen Huis.
3FM ontkent dat de zender vanwege die commotie heeft besloten om de poes niet mee te nemen naar het Glazen Huis.“Door de commotie hebben veel mensen zich bij het asiel gemeld”, zegt Anneke de Vries van 3FM.
De Vries: “Een van de nevendoelen was om onderdak voor de poes te regelen. Dat is nu versneld gelukt. Het beestje zat al sinds april in het asiel. En waarom zouden we wachten tot het einde van de Serious Request om het nieuwe onderdak bekend te maken?”
KattenluikVolgens de woordvoerster was in het Glazen Huis alles geregeld om de poes het naar de zin te maken. “Er was een kattenluik gemaakt. Ook zou er 24 uur per dag een verzorger van het dierenasiel aanwezig zijn.”
De kat komt uit een asiel uit de omgeving van Breda en zou ook in het Glazen Huis worden opgesloten om aandacht te vragen voor de vele dieren die in een asiel zitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.