Huisarts mag halfjaar niet werken na seks met patiënte

24 november 2016 om 12:37
nl
Een Brabantse huisarts mag zijn beroep een halfjaar niet uitoefenen omdat hij een seksuele relatie met een patiënte had. Dit heeft het Regionaal Tuchtcollege in Eindhoven besloten. Waar de arts precies werkt, maakt het tuchtcollege niet bekend.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

De vrouw ging een relatie met de dokter aan, nadat ze twee keer een afspraak bij hem had gehad. Na afloop van het tweede bezoek vroeg ze of hij vrijgezel was. Ze spraken elkaar via internet en hadden seks met elkaar bij haar thuis. Toen de vrouw erachter kwam dat de arts een relatie had en deze niet wilde beëindigen, voelde ze zich gebruikt. Ze diende een klacht in bij het tuchtcollege.
'Ik werd gechanteerd'De arts geeft toe dat er een relatie is geweest. Hij voelt zich op zijn beurt gechanteerd door de vrouw. Hij had haar gevraagd een andere huisarts te zoeken. Hij zegt dat hij de relatie probeerde te beëindigen, maar dat zij dan dreigde met een tuchtklacht.
'Arts handelde onzorgvuldig'Volgens het tuchtcollege heeft de huisarts onzorgvuldig gehandeld. Het was bij hem bekend dat hij geen seks met een patiënt mocht hebben en heeft dit toch gedaan. Ook gelooft het college niet dat de man wilde stoppen met de relatie. Dit naar aanleiding van wat er in Whatsapp-berichtjes tussen de twee staat uit die periode.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.