Marleen van Iersel vindt nieuwe beachpartner in Manon Flier: 'Ze moet wel leren op zand te bewegen'

24 november 2016 om 13:04
nl
Beachvolleybalster Marleen van Iersel heeft een nieuwe partner gevonden. De Goirlese gaat samen met Manon Nummerdor-Flier spelen. Flier stapt over van de zaal naar het zand.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Van Iersel vormde de afgelopen jaren een koppel met Madeleine Meppelink en daarvoor met Sanne Keizer. Met Keizer werd Van Iersel in 2014 Europees kampioen. Op de Olympische Spelen haalden Van Iersel en Meppelink deze zomer de achtste finale.
430 interlands op naamNummerdor-Flier speelde 430 interlands met het Nederlands vrouwenvolleybalteam. Ze haakte dit jaar af bij Oranje vanwege haar zwangerschap. Ze speelde daarom ook niet mee tijdens de Olympische Spelen. Nu gaat ze dus voor beachvolleybal.
"Het oorspronkelijke doel was om weer bij een club in het buitenland te gaan spelen", lichtte Flier haar overstap toe. "Onlangs werd ik benaderd door Marleen, die vroeg of ik met haar een beachvolleybalteam wil vormen. Ik heb dit aanbod zorgvuldig overwogen en na enige bedenktijd volmondig ja gezegd."
Achterhoofd"Manon zat al jaren in mijn achterhoofd", legt Van Iersel uit. "Volgens mij zouden we een goede combi kunnen zijn. Toen Madelein en ik besloten op zoeken te gaan naar een nieuwe partner heb ik de telefoon gepakt en een poging gewaagd." Ze weet uit eigen ervaring dat de overstap van de zaal naar het zand niet makkelijk is. "Daar gaat echt wel wat werk in zitten", waarschuwt de Goirlese. "Manon en ik zullen flink aan de bak moeten."
Maar Flier voegt ook wat toe. "Ze brengt veel ervaring uit de zaak met zich mee. Daar speelde ze jarenlang op het hoogste niveau. En beachvolleybal í een ervaringssport."
Hoe lang Van Iersel en Flier gaan samenwerken is onbekend. "We hebben er afgesproken er dit seizoen vol voor te gaan en daarna gaan we evalueren." Het eerste grote doel van het nieuwe duo is het EK in eigen land in 2018.
Flier in voetsporen van manFlier treedt met dit avontuur in de voetsporen van haar man Reinder Nummerdor, die na zijn carrière ook voor het zand koos. Hij was als beachvolleyballer drie keer actief op de Spelen en haalde zilver op het WK van 2015 in eigen land. Na Rio zette hij er een punt achter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.