Geen misdrijf bij vermissing Sam en Femke uit Bergen op Zoom, verdachte man gaat vrijuit

24 november 2016 om 15:36
nl
Sam en Femke uit Bergen op Zoom zijn niet ontvoerd, maar uit eigen beweging op het vliegtuig gestapt. Dat concludeert justitie nadat de meisjes verhoord zijn. De man die in Portugal was opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij hun vermissing, gaat vrijuit.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

Justitie in Breda had om zijn uitlevering gevraagd op verdenking van onttrekking aan het ouderlijk gezag. Maar hij werd enkele dagen na zijn arrestatie weer vrijgelaten door een Portugese rechter-commissaris.
LEES OOK: 'Vermiste Sam en Femke bellen met vriendin in Nederland'
Geen misdrijfEerder was er sprake van dat de man was vrijgelaten door een vormfout. Dit wordt nu tegengesproken door justitie. De reden voor zijn vrijlating was het feit dat onttrekking aan het ouderlijk gezag in Portugal geen strafbaar feit is waarvoor uitlevering plaats kan vinden. De rechter in Portugal oordeelde dat van ontvoering geen sprake was.
De 34-jarige Marokkaanse Nederlander ontkent zelf elke betrokkenheid bij de vermissing van de meisjes. Hij zou juist meteen de autoriteiten in Albufeira hebben gewaarschuwd, toen hij de meisjes daar ontmoette.
Geen uitlevering neerSam en Femke zijn inmiddels los van elkaar uitgebreid verhoord. Het OM in Breda concludeert op basis daarvan, dat de16-jarige meisjes op eigen initiatief naar Spanje en daarna naar Portugal zijn afgereisd. Er is geen sprake is van onttrekking aan het ouderlijk gezag en dus ook niet van een misdrijf.
De 34-jarige verdachte gaat daarom vrijuit.
Justitie bekijkt nog of het eventueel nodig is om hem de komende dagen te horen over wat zich precies in Portugal heeft afgespeeld. Maar er wordt niet langer om zijn uitlevering gevraagd, zegt een woordvoerster.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.