Opruimen gevaarlijke stoffen in Helmond kost één miljoen euro

24 november 2016 om 14:26
nl
Bij de loods aan de Lagedijk in Helmond is donderdag begonnen met het afvoeren van de 700 ton gevaarlijke stoffen die daar jarenlang illegaal in vaten waren opgeslagen. Het opruimen kost één miljoen euro.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

De partij werd in augustus ontdekt nadat enkele medewerkers van het naastgelegen bedrijf ziek waren geworden.Het gaat om ongeveer 700 duizend liter vloeistof die in slechte vaten zit die opeengestapeld staan in een loods.
IJzer- en zinkindustrieDe afvalstoffen komen uit de ijzer- en zinkindustrie; de exacte samenstelling van de vloeistoffen was lang niet bekend. Omdat nog steeds niet bekend is wat precies in welk vat zit,  worden steeds vijftig vaten tegelijk afgevoerd. De inhoud van elk vat wordt apart onderzocht. Daarna wordt de inhoud overgepompt in bulkwagens.
Het opruimen zal naar verwachting één miljoen euro gaan kosten. De provincie schiet dit bedrag voor. Als de vaten weg zijn zal bekeken worden of verzekering van het bedrijf de schade betaalt. Als het aan de provincie ligt betalen de verantwoordelijken voor de illegale opslag het opruimen tot de laatste cent terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.