Agressieve hond valt politiepaard aan in Tilburg

24 november 2016 om 19:07
nl
Een politieagent te paard is woensdagavond in Tilburg meerdere keren aangevallen door een pitbullachtige hond. Die probeerde zowel het paard als in de benen van de berijder te bijten. De eigenaar van de hond, die het agressieve beest niet onder controle had, is aangehouden.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

De eigenaar liet zich op de Lange Nieuwstraat op skeelers voorttrekken door 2 honden. Toen de honden de bereden politie die er surveilleerde, in de gaten kreeg, rukte één van de honden zich los.
Hond bijt zich vastDe hond viel gelijk het paard aan en probeerde het dier voortdurend in benen en borst te bijten. Ook de benen van de politieman te paard waren niet veilig.
Het paard verweerde zich door de hond te schoppen en te trappen, eerst tevergeefs.
Eigenaar en hond vastOok toen de agent zijn paard liet weggalopperen, werden ze achtervolgd door de losgeslagen pitbull. De hond reageerde ook niet op zijn baas, die hem terugriep.
Uiteindelijk kon het paard de hond van zich afschudden, door het beest een flinke trap te geven, waarna het jankend een tuin in rende. De eigenaar is aangehouden en de hond in beslag genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.