Video

Zeljko Petrovic wil trainer worden van PSV: 'Ik droom, maar ben niet dom'

24 november 2016 om 20:50
nl
Zeljko Petrovic komt zaterdag met ADO Den Haag op bezoek bij PSV. De trainer ruikt zijn kansen, want de Eindhovense ploeg heeft net een Europese wedstrijd achter de rug en draait moeizaam in de competitie. Maar Petrovic, die ooit trainer van PSV wil worden, weet natuurlijk ook dat een goed resultaat allesbehalve makkelijk wordt: "Ik geloof niet dat er een crisis is bij PSV."
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Petrovic speelde zelf tussen 1996 en 1998 twee seizoenen voor PSV. De Montegrijn heeft er warme gevoelens voor de club aan overgehouden.
"PSV is zo'n mooie club", zegt Petrovic. "Ik ben zo trots dat ik daar mocht spelen. Door de supporters had ik daar altijd het gevoel dat we geen wedstrijd konden verliezen. Ik gun ze alles. Behalve zaterdag dan, haha. Zij spelen thuis, maar wij gaan het ze zo moeilijk mogelijk maken."
'Ze maken mij niet gek'In Den Haag moet de in Rosmalen woonachtige Zeljko Petrovic alle zeilen bijzetten. Er is regelmatig kritiek op de trainer. Opmerkelijk, want ADO staat voorlopig op een keurige elfde plek ijn de eredivisie. Met een matig elftal. "Ach, ik heb als speler en als trainer al zoveel meegemaakt. Ze maken mij niet gek, ik blijf gewoon mijn werk als prof doen."
Toch lijkt er voorlopig niets aan de hand voor Petrovic, de coach spreekt met ADO dan ook over contractverlenging.
Geen crisisBij tegenstander PSV ligt Philip Cocu bij een deel van de aanhang onder vuur. De prestaties in de competitie vallen tegen. De Eindhovenaren staan na dertien wedstrijden derde op de ranglijst met zes punten achterstand op koploper Feyenoord. Petrovic denkt niet dat het zaterdag in het voordeel werkt van ADO Den Haag. "Ik geloof niet dat er crisis is bij PSV", zo zegt hij. "Want toen Phillip (Cocu) pas begon, was er iedere week crisis. En volgens mij heeft hij daarna de beker gewonnen en is hij twee keer kampioen geworden."
'Trainer worden van PSV is een droom'Dat zou Petrovic zelf ook wel willen. Het is geen sollicitatie, maar de coach zegt eerlijk dat hij graag coach van PSV wil worden. "Het is gewoon mijn droom om daar ooit trainer te worden", zo zegt hij. "Ik heb nog steeds een prachtig gevoel bij die club."
"Maar daar trainer worden, is best lastig", weet Petrovic. "Iconen als Van Basten, Rijkaard, Koeman, Gullit en Cocu komen daarvoor in aanmerking. En misschien straks een grote speler die net gestopt is. Dat begrijp ik, daar moeten we niet moeilijk over doen. Maar je weet het nooit. Misschien dat PSV over een aantal jaar zegt dat ze het met 'Petro' willen proberen. Ik droom daar wel van, maar ik ben niet dom."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.