'Zwakste school' van Brabant staat in Nieuwendijk, ouders maken zich zorgen

24 november 2016 om 18:38
nl
Ouders van leerlingen van basisschool De Regenboog in Nieuwendijk maken zich zorgen om het niveau van het onderwijs op de school. De inspectie beoordeelde de school als 'zeer zwak' en is daarmee de enige Brabantse basisschool met dat predicaat.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

Twee maanden geleden heeft de onderwijsinspectie een onderzoek uitgevoerd op de basisschool. Dat kwam doordat de leerlingen van groep acht drie jaar op rij laag scoorden op de eindtoets. De inspectie oordeelde dat de school onvoldoendes scoort als het gaat om kwaliteitszorg, didactisch handelen en de ondersteuning van kinderen met een leerachterstand.
'Wake-up call'Op korte termijn is het officiële rapport van de onderwijsinspectie openbaar. De school zegt ondertussen maatregelen te hebben genomen: er is professionele externe hulp ingeroepen van de raad van het Primair Onderwijs (PO-raad). Zij hebben een analyse gemaakt en een aantal concrete aanbevelingen geformuleerd. Op basis hiervan wordt een plan van aanpak gemaakt.
Directeur Henk Bults zegt te verwachten dat de school over een jaar verbeterd is. Hij zegt dat ouders niet bang hoeven te zijn dat de school gaat sluiten. "Honderd procent garantie dat het onderwijs hier beter wordt, dit was een wake-up call."
De protestants christelijke basisschool De Regenboog is de enige basisschool in Nieuwendijk. Er zitten 285 leerlingen op de school.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.