Burgemeester Alfred Veltman van Someren stopt op 1 december 2017

24 november 2016 om 21:53
nl
Burgemeester Alfred Velftman van Someren stopt per 1 december volgend jaar. Dat heeft hij donderdag laten weten aan de gemeenteraad. Hij had eerder al te kennen gegeven dat hij zijn ambtsperiode, die loopt tot april 2018, niet vol zou maken.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

Door eerder weg te gaan, geeft hij zijn opvolger de gelegenheid zich in te werken tot de nieuwe ambtsperiode ingaat. Volgend jaar is Veltman 17,5 jaar burgemeester van Someren. Hij werd in 2000 aangesteld. Daarmee is hij een van de langstzittende burgemeesters van Nederland.
Hij kondigt zijn vertrek ruim van tevoren aan zodat Someren geen waarnemend burgemeester hoeft te krijgen. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester direct na het vertrek van Veltman benoemd zal worden.
In het nieuwsVeltman kwam de laatste tijd vooral in het nieuws vanwege de enorme bandenbrand die ruim een week woedde. Ook werd de gemeente getroffen door de enorme hagelstorm afgelopen zomer. Hij sloeg de handen ineen met de burgemeesters van Bergeijk, Heeze-Leende en Astenvoor meer compensatie na de hagelschade.
Someren kreeg ook te maken met drugsafval dat werd aangetroffen in landbouwgewassen. Een lage concentratie afvalstoffen van xtc-productie werd gevonden in mais dat normaal gesproken werd verkocht als veevoer. Er was veel kritiek op de gemeente, en de burgemeester, omdat omwonenden zich niet serieus genomen voelden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.