Bredase basisschool en Tilburgse middelbare school krijgen Onderwijsprijs

24 november 2016 om 23:38
nl
Basisschool KBS John F. Kennedy uit Breda en het Beatrix College (voortgezet onderwijs) hebben donderdag de Onderwijsprijs Noord-Brabant gewonnen. De twee scholen vertegenwoordigen de provincie op 29 maart bij de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Rotterdam. De scholen kregen donderdag in het provinciehuis een trofee uitgereikt, een bronzen olifant.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

De Bredase basisschool won de prijs omdat daar een Taalklas Volwassenen is opgericht. De wijk Breda-Noord heeft een groot percentage inwoners met een niet-westerse achtergrond. Veel ouders spreken niet of nauwelijks Nederlands. De school wil de situatie voor ouder en kind verbeteren met het project.
De school in Tilburg onderscheidde zich met het project Beatrix Maatschappelijk Ondernemen. BMO geeft leerlingen van alle niveaus de kans te laten zien wie ze zijn door ze te stimuleren een project of onderneming op te zetten met een maatschappelijk doel. Ze willen iets betekenen voor anderen. De school nodigt leerlingen uit 'de wereld een beetje mooier te maken'. Ze bepalen zelf hoe ze dat doen en wanneer ze succesvol zijn.
OnderwijsprijsDe tweejaarlijkse prijs is in 1993 ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen. In alle provincies wordt een provinciale onderwijsprijs uitgereikt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.