Weer houdt een topman van Heijmans het voor gezien

25 november 2016 om 09:09
nl
Bert van der Els treedt volgende week terug als topman van Heijmans. Dat maakte het Brabantse bouwbedrijf vrijdag bekend. Eerder kondigde ook financieel directeur Mark van den Biggelaar al zijn vertrek aan bij de onderneming, die financieel in zwaar weer verkeert.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Van der Els vertrekt volgens Heijmans omdat hij 62 een mooie leeftijd vindt om te stoppen. Hij blijft nog aan als bestuurslid tot de aandeelhoudersvergadering van 12 april volgend jaar. Ton Hillen, die sinds 2012 deel uitmaakt van de raad van bestuur, volgt hem per 1 december op als hoogste baas.
Onverwachte kosten dreigenHeijmans waarschuwde eerder deze maand dat het bij enkele grote projecten het schip in dreigt te gaan door onverwachte kosten waar de opdrachtgevers niet voor willen opdraaien. Het bedrijf dreigt daardoor niet te kunnen voldoen aan zijn kredietvoorwaarden. Het is daarover in gesprek met de banken waarvan het geld heeft geleend.
De problemen hebben twijfel gezaaid over de financiële positie van het beursgenoteerde bouwbedrijf. Afgelopen weekeinde riep de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) de onderneming op openheid van zaken te geven over de onderhandelingen met haar geldverstrekkers.
De nieuwe topman zal moeten zorgen voor herstel van de winstgevendheid en versterking van de balans. Heijmans ziet daarvoor de komende jaren genoeg mogelijkheden en wijst onder meer op de sterke groei van de woningmarkt. Over de opvolging van financieel directeur Van den Biggelaar deed het bedrijf geen mededelingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.