'Spaanse media boden PSV-supporters geld om zich te misdragen', supportersvereniging weet van niets

25 november 2016 om 09:38 • Aangepast 21 november 2020 om 05:46
nl
PSV-supporters zou geld zijn geboden om woensdagmiddag op de Plaza Mayor in Madrid met muntjes naar bedelaars te gooien. Dit zou zijn gebeurd door Spaanse media, die dit zouden hebben willen filmen.
Profielfoto van van den Hoven Maarten
Geschreven door
van den Hoven Maarten

In maart trokken de fans van PSV wereldwijd negatieve aandacht door op datzelfde plein muntjes te gooien naar bedelaars.
RustigZo’n 600 supporters waren deze week afgereisd naar Madrid om PSV aan te moedigen tijdens de Champions Leaguewedstrijd tegen Atletico Madrid. Spaanse media waren massaal naar het Plaza Mayor gekomen om te kijken hoe de PSV-supporters zich deze keer zouden gedragen.
‘Schandalig’Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging, weet echter van niets. “Wij waren met drie man van ons bestuur aanwezig en weten tot op dit moment van niets”, zegt hij tegen Omroep Brabant.
LEES OOK: PSV-directeur Gerbrands tegen Spaanse justitie: ‘Zoek het zelf maar uit. Wij werken niet mee’
“Als er inderdaad geld is geboden, zou dat schandalig zijn. Al komt het niet als een verrassing gezien alles wat er in maart is gebeurd.” Timmermans is blij dat er in elk geval geen enkele supporter op de aanbieding is ingegaan.
PSV gaat er op basis van eigen onderzoek vanuit dat Spaanse media woensdag inderdaad geld hebben geboden aan fans van de Eindhovense voetbalclub. De club wil verder niet meer op het voorval reageren.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.