Wellinton met rode biet en geitenkaas

SON - Iedere week zorgt Peter Kesseler voor een heerlijk recept. Lekker om thuis te maken dit weekend.

Benodigheden:
- Korstdeeg
- Eigeel
- Rode biet gegaard in de oven
- Plakjes geiten kaas 
- Duxelles ui champignons Engelse mosterdpoeder 
- Geblancheerd koolblad
- Balsamico stroop
- Groene kruiden dressing
- Gegrilde groene asperge

Wat moet je doen?
Leg een plakje korstdeeg van 10 x 10 cm op de werkbank.
Daarop dakpansgewijs plakken we de rode biet van ongeveer 1 cm en de plakjes gietenkaas.

Dan de duxelles, die maak je van de fijn gesnipperde uitjes en fijn gehakte champignons.

Even aan fruiten in een pannetje met wat boter en op smaak brengen met peper en zout.
Lekker erbij is ook Engelse mosterd.

Deze duxelles schep je boven op de rode biet met gietenkaas, vervolgens een geblancheerd blad groene koop erop leggen.

Dan het tweede plakje met wat water vast lijmen op het geheel en de randjes omvouwen.

Leg dit op een bakplaat met vetvrij papier en strijk het gerechtje in met eigeel.

20 minuutjes laten rusten in de koelkast dan voor de tweede keer instrijken met eigeel.

Afbakken in een voor verwarmde oven, 20 min op 180 graden.

Serveren met gegrilde groene asperge en balsamico stroop en een beetje groene kruiden dressing.

Smakelijk!

Meer over dit onderwerp:
recepten peter kesseler
Deel dit artikel: