'Dit geld wordt aan de zorg onttrokken', apothekersorganisatie boos over kosten medicijnafval

25 november 2016 om 12:09
nl
Apothekersorganisatie KNMP is boos over de kosten die verschillende gemeenten in rekening brengen voor het inzamelen en verwerken van medicijnafval. In Uden bedragen de kosten 7500 euro per apotheek per jaar, het hoogste bedrag van alle Nederlandse gemeenten.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Schijndel, Zundert en Nuenen staan in het overzicht van de KNMP op de plaatsen twee, drie en vier. In Schijndel betalen apotheken zesduizend euro, in Zundert en Nuenen 3600 euro. De gemeente Goirle staat tiende, met een bedrag van bijna drieduizend euro.
Achttien procent"Dit geld wordt rechtstreeks aan de zorg onttrokken", benadrukt voorzitter Gerben Klein Nulent van de KNMP. "Dit gaat dus ten koste van de farmaceutische zorg aan de patiënt."
In totaal laat 45 procent van de Nederlandse gemeenten de apotheker betalen voor het inzamelen en verwerken van medicijnafval. De andere 55 procent van de gemeenten brengt niets in rekening. In Brabant ligt dit percentage op achttien procent.
Eindhoven, Zoetermeer en MaastrichtVan de 32 grote steden in Nederland laten alleen Eindhoven, Zoetermeer en Maastricht de apothekers voor de rekening opdraaien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.