Video

Ongeloof bij ouders Niels Pijnenburg na vrijspraak taxichauffeur voor dood van hun zoon

25 november 2016 om 15:48 • Aangepast 21 november 2020 om 05:45
nl
De 58-jarige Bossche taxichauffeur die twee jaar geleden reed tijdens de fatale rit waarbij Niels Pijnenburg uit Den Dungen om het leven kwam, is vrijdag door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken. Volgens de rechter is de chauffeur niet schuldig aan het 'verlaten van de plaats van een ongeval zonder hulp te verlenen aan een passagier'.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De 27-jarige Niels stapte vorig jaar op de N617 in Sint-Michielsgestel uit een rijdende taxi en overleed in het ziekenhuis. De chauffeur meldde zich bij het politiebureau met zijn verhaal. De twee zouden ruzie hebben gehad over de betaling.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de rechter is er niet genoeg bewijs dat de chauffeur had kunnen weten dat Niels ernstig gewond was. Ook is uit onderzoek naar de oorzaak van de verwondingen van Niels niet naar voren gekomen hoe zijn hoofdwond is ontstaan of bij welke snelheid hij uit de taxi is gevallen.
Lees hier meer over de zaak rondom de dood van Niels Pijnenburg.
De chauffeur verklaarde dat Pijnenburg na de discussie over het geld aan de handrem zou hebben getrokken en zo uit de wagen raakte. Die verklaring komt overeen met het het onderzoek van de politie, waarbij een 'blokkeerspoor' op de weg werd gevonden.
Geen vervolgingJustitie wilde eerder de taxichauffeur niet vervolgen voor betrokkenheid bij de dood van Niels maar via een Artikel 12-procedure bij de rechbank wisten de nabestaanden van het slachtoffer alsnog vervolging af te dwingen. Dit keer voor het feit dat de taxichauffeur Niels hulpeloos achterliet op straat. Justitie eiste daarop twee weken geleden vrijspraak.
Verkeerde taxiDe ouders van Niels reageren zwaar teleurgesteld op de uitspraak. Zij geloven niet dat de taxichauffeur de waarheid spreekt: "Niels zou altijd betalen. Maar waarschijnlijk heeft hij de pech gehad dat hij in de verkeerde taxi is gestapt", zegt zijn moeder. Zij denkt dat de chauffeur veel te veel geld heeft gevraagd voor de rit en dat Niels daarom niet wilde betalen.
Nog niet bij een hondOok het verhaal dat de chauffeur Niels niet op de weg heeft zien liggen, vinden de ouders ongeloofwaardig: "Als iemand uit een taxi stapt, dan stop je en rijd je niet door, dat doe je nog niet bij een hond, laat staan bij een mens". Aan de hele procesgang hebben ze een flinke kater overgehouden. "Wij hebben het gevoel dat wij twee jaar lang zijn tegengewerkt door justitie", aldus de moeder van Niels.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.