'Iedereen bij PSV snakt naar de winterstop', weet PSV-watcher Paul Post

25 november 2016 om 16:37 • Aangepast 21 november 2020 om 05:45
nl
De spanning bij PSV is goed voelbaar. De prestaties van de Eindhovenaren vallen dit seizoen enorm tegen. "Je merkt aan alles dat de zwakke periode die nu bezig is, doorbroken moet worden", zegt PSV-watcher Paul Post van Omroep Brabant. "Iedereen snakt naar de winterstop."
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Regerend landskampioen PSV staat derde in de eredivisie, ligt inmiddels uit de beker en ook in Europa vallen de prestaties tegen. Vijf Champions League-duels leverden slechts één punt op. De ploeg van trainer Phillip Cocu kan dus wel weer een succesje gebruiken. ADO Den Haag komt zaterdag naar Eindhoven.
Post: "Het PSV-publiek en zeker de vaste seizoenkaarthouders zijn per definitie kritisch en eisen twee dingen van de ploeg: drie punten tegen ADO en weer wat steviger optreden. Als dat lukt, is alles weer vergeven en vergeten. Bij nieuw puntverlies komen er in ieder geval fluitconcerten en wellicht ook her en der een wit zakdoekje."

Spits Luuk de Jong zat afgelopen woensdag tegen Atlético Madrid de hele wedstrijd op de bank. Tegen ADO begint de aanvoerder in de basis. De Jong zit in een vormcrisis en wist dit seizoen nog maar vier goals (in alle competities) te maken. "Het is volstrekt logisch dat De Jong weer in de basis staat", aldus Post. "Hij is per slot van rekening dé centrumspits van PSV."
'Aan een doelpuntje toe'"Vorig jaar tegen ADO Den Haag maakte hij zijn vijftigste doelpunt voor PSV", weet Post. "Morgen kan hij tegen ADO Den Haag, als hij scoort, zijn vijftigste eredivisiegoal maken. Dat zal ongetwijfeld hartstochtelijk worden toegejuicht, want Luuk is wel weer aan een doelpuntje toe."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.