Wethouder krijgt voorwaardelijke terreinontzegging voor ruzie met scheidsrechter

25 november 2016 om 17:06
nl
De Landerdse wethouder Ben Maathuis heeft van de tuchtcommissie van de KNVB een voorwaardelijke terreinontzegging van een maand gekregen, met een proeftijd van een jaar. Dat laat de voetbalbond vrijdag weten aan Omroep Brabant. De bestuurder sloeg in oktober tijdens de rust van de voetbalwedstrijd DAW Schaijk tegen SV Venray een bal uit de handen van de scheidsrechter.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Maathuis liep het veld op, omdat hij het niet eens was met een beslissing van de scheids. Zijn zoon raakte geblesseerd tijdens het duel op zondag 23 oktober. De wethouder vond dat de scheidsrechter er niet goed mee omging. Hij wilde hem hier na de eerste helft op aanspreken.
Hierna volgde volgens Maathuis een woordenwisseling tussen hem en de 22-jarige scheidsrechter. Daarna sloeg hij de bal uit de handen van de scheidsrechter. “Daar had ik al spijt van op het moment dat ik de bal raakte”, zei de wethouder later.
Uit het nietsVolgens de scheidsrechter heeft er juist helemaal geen woordenwisseling plaatsgevonden, maar sloeg de wethouder vanuit het niets te bal uit zijn handen. De scheidsrechter was hier op zijn zachtst gezegd niet blij mee en besloot de wedstrijd stil te leggen, tenzij de wethouder zou vertrekken.
LEES OOK: Wethouder moet zich verantwoorden voor ruzie met scheidsrechter

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.